Filmcursus Kijk op film #1

Film en vermaak: Klassiek Hollywood en verder

Tickets wo 1 mrt
wo 1 mrt
19:00 Filmcursusuitverkocht
Kies een datum

In dit filmcollege kijken we naar hoe film de kijker in zijn greep houdt. Van de klassieke Hollywood film-regels tot hoe Steven Spielberg in Jurassic Park Hitchcock’s techniek van surprise en suspense nieuw leven inblaast. Welke trucs worden vandaag de dag nog gebruikt om je op het puntje van je stoel te houden?

Aanmelden

Meld je aan voor de cursus door een ticket te bestellen voor dit eerste filmcollege: “Film en vermaak: Klassiek Hollywood en verder“. Tickets zijn voor de gehele cursus, het is niet mogelijk je voor afzonderlijke colleges aan te melden.

De kosten bedragen €85,- voor de gehele reeks van zes colleges. Heb je een Cinevillepas? dan betaal je slechts €40. De colleges zijn inclusief een drankje van het huis. Aanmelden kan t/m 1 maart.

Filmcursus Kijk op film

In zes interactieve filmcolleges neemt filmdocent Stefan Schoorl je mee langs verschillende hoogtepunten uit de filmgeschiedenis. Aan de hand van een overkoepelend thema, genre of stroming en veel (hedendaagse en klassieke) fragmenten, vragen we ons af: waar kijken we eigenlijk naar? In de filmcursus ontleden we door middel van filmanalyse bijzondere scènes, leren we anders kijken naar film, en zien we dus meer!