• Kijkwijzer 6
  • Eng
  • Groftaalgebruik

Credits

Land
Japan
Taal
Japans
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
120
Regie
Yuzuru Tachikawa
Cast
Yuki Yamada, Shotaro Mamiya, Amane Okayama, Yusuke Kondo, Mirei Suda, Sayaka Kinoshita, Kenji Nomura, Shinya Takahashi, Masayuki Katou, Yutaka Aoyama, Hidenobu Kiuchi, Go Shinomiya, Hiroki Touchi

Storyline

Dai Miyamoto’s leven staat op zijn kop op de dag dat hij jazz ontdekt. Dai, een voormalig basketbalspeler op de middelbare school, pakt een saxofoon en begint dag en nacht te oefenen, vastbesloten om een van de besten aller tijden te worden. Hij verlaat zijn saaie geboortedorp om naar de bruisende nachtclubs van Tokio te gaan, maar ontdekt al snel dat het leven van een professionele muzikant niet voor bangeriken is weggelegd. Zijn passie wint het uiteindelijk van de verwaande maar getalenteerde pianist Yukinori, en nadat Dai zijn vriend Shunji heeft overgehaald om drums te leren spelen, starten ze een nieuw jazztrio waarvan het ruige geluid een rauwe energie bevat die al snel de aandacht trekt van het lokale publiek. Maar wat is er nodig om echt groots te zijn?

"Een begeesterde jazz-anime, met muziek van de Japanse jazzster Hiromi"
NRC

"Dit is voor wie normaal niet naar jazz luistert"

De Filmkrant sprak regisseur Yuzuru Tachikawa over de anime Blue Giant, die triomfeert met de verbeelding van minutenlange jazzoptredens.

Lees verder