Veelgestelde Vragen

 • De FilmKoepel is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Je kunt je tickets reserveren via kassa@filmkoepel.nl of door ons te bellen op +31 85 000 4126. Houd er rekening mee dat we rolstoelen kunnen ontvangen met een maximale breedte van 85cm.

 • Naast het reguliere programma, vinden in de FilmKoepel ook regelmatig voorpremières en andere bijzondere evenementen plaats. Om niets te missen, kun je je onderaan deze pagina aanmelden voor de nieuwsbrief.

 • Annuleer eenvoudig zelf tot een uur voor aanvang je tickets via je account door op het poppetje rechtsboven op de pagina te klikken. Kom je er niet uit? Op deze pagina vind je stapsgewijze instructies. Het aankoopbedrag staat binnen 2-5 werkdagen weer op je rekening. Heb je een bestelling gemaakt met een Strippenkaart die je wil annuleren? Om technische redenen is dit online niet mogelijk. Stuur even een mailtje naar de kassa en dan zetten we de Strippen weer op je kaart.

 • Cinevilletickets zijn alleen geldig in combinatie met je persoonlijke Cinevillepas. Omdat we het belangrijk vinden dat de Cinevillepas door iedereen eerlijk gebruikt wordt, kunnen onze medewerkers je (steekproefsgewijs) vragen om naast je geactiveerde ticket ook je Cinevillepas te tonen. Meer informatie over de Algemene Gebruiksvoorwaarden van de Cinevillepas vind je op deze pagina van de website van Cineville.

 • Je betaalt bij de FilmKoepel voor telefonische reserveringen geen reserveringskosten, wel moeten tickets uiterlijk een half uur van tevoren zijn opgehaald bij de kassa.

 • Omdat veel van onze bezoekers aangeven laatkomers als zeer storend te ervaren, hebben wij besloten dat het na aanvang van de hoofdfilm niet meer mogelijk is om toegang te krijgen tot de filmzaal.

 • De FilmKoepel bevindt zich in rijksmonument de Koepel. Het gebouw ligt op loopafstand van het centrum van Haarlem en het treinstation. Rondom de Koepel is er parkeergelegenheid aanwezig voor auto en fiets. Het parkeerterrein wordt beheerd door Parkbee en is bereikbaar vanaf de Papentorenvest.

  De FilmKoepel is ook te vinden op Google Maps.

 • Volgens de wet krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16, ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Uiteraard is deze wet ook bij de FilmKoepel van toepassing.

 • Onze zalen zijn uitgerust met een luchtbehandelingssysteem dat voorziet in frisse lucht. De temperatuur ligt gemiddeld rond de eenentwintig graden. (Let op: als het warm weer is, kan dit relatief koel aanvoelen, als het koud is vice versa.)

 • Neem zo snel mogelijk contact met ons op via kassa@filmkoepel.nl. Vermeld in je mail de transactienummers, filmtitels en data van je filmbezoeken waarbij je de strippenkaart hebt gebruikt. Meestal kunnen we met deze informatie je strippenkaart snel traceren en vervangen voor een nieuw exemplaar. Als we niets in ons systeem terugvinden bekijken we per geval wat voor oplossing we kunnen bieden.

 • Kies in de webshop voor het tarief Cineville en vul per gewenst Cinevilleticket een uniek pasnummer in. Je pasnummer staat onder de barcode op je Cinevillepas. Je krijgt na bestelling een e-ticket dat je tot uiterlijk 5 minuten voor aanvang dient te activeren bij de speciale check-in zuilen op de trap naar de foyer. Activeren kan vanaf 90 minuten voor aanvang van de voorstelling.

  De algemene voorwaarden voor het kopen van kaartjes met een Cinevillepas vind je op deze pagina.

 • Heb je al in je spamfilter gekeken? Het kan ook wel eens gebeuren dat tickets door een typefout naar het verkeerde e-mailadres worden gestuurd. Neem in dat geval contact op met de kassa op kassa@filmkoepel.nl.

 • In de FilmKoepel wordt straks voorafgaand aan alle filmvertoningen reclame vertoond. Tijdens de inloop gaat het om slides en filmpjes zonder geluid, en in het voorprogramma om volwaardige commercials met geluid en half gedimd licht.

  Wil je ook adverteren in de FilmKoepel? Onze partners kunnen dit mogelijk maken. Neem contact op met Cinefox voor een plekje in de inloopreclame, en Jean Mineur Mediavision voor in de commercials.

 • Het is in de FilmKoepel niet toegestaan om zelf meegebrachte consumpties te nuttigen. Dat geldt ook voor het eten en drinken van onze buren in de Koepel. Onze eigen bar heeft een ruim assortiment aan snacks en drankjes. Alles wat je hier bestelt, kun je wel meenemen in de filmzaal.

 • De filmweek loopt landelijk van donderdag tot en met woensdag. Elke maandagavond publiceren wij het programma van de volgende speelweek. In sommige gevallen, zoals bij speciale vertoningen en de LIVE voorstellingen van The Royal Opera House, kun je al langer van tevoren tickets aanschaffen.

 • Ons programma varieert van de mooiste nieuwe arthouse films tot het beste van Hollywood en alles daartussenin.

 • Films met het EXTRA-label hebben online te bekijken bonusmateriaal. Dit kan bestaan uit bijvoorbeeld interviews, bloopers, of interessant achtergrond-materiaal over de film. Dit bonusmateriaal kun je vrijspelen door online een ticket te bestellen voor de film en in te loggen met je account. Soms is het materiaal meteen na aankoop al beschikbaar, en soms nadat je bij de film bent geweest.

 • In principe draaien we altijd de originele versie van een film met Nederlandse ondertiteling. Dit kan soms afwijken, bijvoorbeeld bij een speciaal geïmporteerde film waarbij geen Nederlandse ondertiteling beschikbaar is, of bij onze Expat Cinema vertoningen. De taal van de ondertiteling staat altijd op de filmpagina vermeld. Bij Expat Cinema-voorstellingen heeft de specifieke speeltijd een ‘EN SUBS’-tag.