+Extra

Dune: Part Two

Trouw
Deze film heeft extra content beschikbaar na aankoop ticket
na aankoop

Episch, groter dan groots en natuurlijk twee van de grootste Hollywoodsterren in de hoofdrollen: Timothée Chalamet en Zendaya. Dune: Part Two gaat verder met de strijd tussen de Fremen en de Harkonnen op de woestijnplaneet Arrakis. Regisseur Dennis Villeneuve behoeft geen introductie, hij wordt, samen met Christopher Nolan, gezien als de meest invloedrijke filmmaker van dit moment. In Dune 2 gebruikt hij weer zijn karakteristieke stijl, thematisch kleurenpalet en het centrale idee dat elk mens kan veranderen. Dune: Part Two is hét filmevenement van 2024!

Credits

Land
VS
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
166
Regie
Denis Villeneuve
Cast
Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Léa Seydoux, Austin Butler, Florence Pugh, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Charlotte Rampling, Javier Bardem

Storyline

In Dune: Part Two gaat de legendarische reis van Paul Atreides (Timothée Chalamet) verder in gezelschap van Chani en de Vrijmans, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft.

"Fenomenaal, groots, episch"
Trouw
"Niets is toeval in fenomenaal Dune: Part Two. Een blockbuster van de bovenste plank"
NRC
"Spectaculair"
De Volkskrant
"Second half of hallucinatory sci-fi epic is staggering spectacle"
The Guardian
4.5/5
🟠🟢🔵 Letterboxd
🍅93% 🍿95%
Rotten Tomatoes

"Dit is mijn ode aan spektakel"

De Filmkrant sprak Denis Villeneuve over 'Dune: Part Two', de verhouding tussen patriarchaat en matriarchaat in zijn oeuvre en het belang van de hoofdrolspeler.

Lees verder