Filmcollege Kijk op film #6

Film over film: Nouvelle Vague tot postmodernisme

In dit filmcollege ‘gaan we meta’ en kijken we naar films over films, een favoriet subgenre van veel filmmakers. Hoe kijken we naar zelfbewuste films, zoals die van schrijver/regisseur Charlie Kaufman (I’m Thinking of Ending Things)? Hoe wordt binnen de Nouvelle Vague en postmoderne films als Deadpool een spel gespeeld met de kijker?

Aanmelden

Meld je aan voor de collegereeks door een ticket te bestellen voor het eerste filmcollege: “Film en vermaak: Klassiek Hollywood en verder“. Tickets zijn voor de gehele collegereeks, het is niet mogelijk je voor afzonderlijke colleges aan te melden.

De kosten bedragen €85,- voor de gehele reeks van zes colleges. Heb je een Cinevillepas? dan betaal je slechts €40. De colleges zijn inclusief een drankje van het huis.

Filmcolleges Kijk op film

In zes inspirerende filmcolleges neemt filmdocent Stefan Schoorl je mee langs verschillende hoogtepunten uit de filmgeschiedenis. Aan de hand van een overkoepelend thema, genre of stroming en veel (hedendaagse en klassieke) fragmenten, vragen we ons af: waar kijken we eigenlijk naar? In de filmcolleges ontleden we door middel van filmanalyse bijzondere scènes, leren we anders kijken naar film, en zien we dus meer!