aan het laden...
  • Kijkwijzer 14
  • Drugs
  • Groftaalgebruik
  • Seks

Molly Manning Walker’s eerste film How to Have Sex is een intelligente en fijngevoelige vrouwelijke coming of age-film die volledig verdiend Un Certain Regard won in Cannes. In dit verpletterende regiedebuut zien we hoe Tara met vriendinnen op vakantie gaat en wordt geconfronteerd met groepsdruk, seksueel consent en alcoholmisbruik. Deze film is oprecht en beangstigend tegelijk en biedt veel om over na te praten

Credits

Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
98
Regie
Molly Manning Walker
Cast
Shaun Thomas, Mia McKenna-Bruce, Lara Peake

Storyline

Best Holiday. Ever! De eindexamens zitten erop en om dat te vieren vertrekt Tara met haar twee beste vriendinnen op vakantie naar Kreta. Drinkend, dansend en flirtend bewegen de meiden zich van club naar pool party op zoek naar avontuur en onvergetelijke nachten, de vrijheid tegemoet. De druk om seks te hebben is groot, vooral bij Tara die als enige van de groep nog geen ervaring heeft. Maar wat de beste vakantie van hun leven moet worden, verandert wanneer Tara’s grenzen achteloos worden overschreden.

How To Have Sex is een film over het pad naar volwassen worden en de kwetsbaarheid van jongeren wanneer ze te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag en groepsdruk. Met haar energieke, krachtige en tevens confronterende filmdebuut toont de Britse regisseur Molly Manning Walker hoe belangrijk het gesprek rondom consent nog altijd is.

Sinds de première op het Festival van Cannes, waar de film werd bekroond met de Un Certain Regard-prijs, viel How To Have Sex nog vele malen in de prijzen, waaronder voor de verbluffende acteerprestatie van Mia McKenna-Bruce als Tara.

"Geweldig"
NRC
"Duikt onder de tiener-hedonistische oppervlakte van een zuipvakantie"
De Volkskrant
"An interestingly unsentimental film, without the coming-of-age cliches"
The Guardian

“Ik wil dat er betere gesprekken komen over seksuele voorlichting en over wat seksueel genot voor vrouwen is”

De Filmkrant sprak cinematograaf en regisseur Molly Manning Walker over haar energieke debuut 'How to Have Sex'.

Lees verder

“Ik wil dat er betere gesprekken komen over seksuele voorlichting en over wat seksueel genot voor vrouwen is”