Verwacht
Met na afloop Q&A!

I’m Perfectly Fine – Maaike Hartjes

Tickets za 1 jun
za 1 jun
15:00 Q&A
Kies een datum
  • Alle leeftijden

Deze film is onderdeel van het Stripdagen Haarlem filmprogramma. Na afloop van de film is er de mogelijkheid om met Maaike Hartjes en de regisseur Dario van Vree in gesprek te gaan.

Credits

Land
Nederland
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
30
Regie
Dario van Vree
Cast
Penny Jenkinson, Simon Zwiers, Meghna Kumar, Loveday Smith, Tijn de Jong, Dario van Vree, Jetty Mathuri

Storyline

Het was eind 2014 en na maanden van hard werken aan eenn grote frustrerende opdracht, kon Maaike Hartjes het niet meer. Zelfs de bustijden checken of een mailtje tikken was haar al te veel. Toch vond ze het na een maandje niksen wel weer mooi geweest. Ze besloot een getekend dagboek bij te gaan houden, en als extra creatieve motivatie deed ze dat in collagevorm. Maar de weken rust brachten weinig verbetering; ze bleek een burn-out te hebben. En zo werd het dagboek een verslag van deze zware periode in haar leven. In 2023 werd het Burn-out Dagboek verfilmd onder de naam ‘I’m Perfectly Fine’, een half uur durende animatieverfilming.

Wanneer illustrator Maya in een burn-out belandt, wordt haar grootste angst werkelijkheid: ze kan niet langer perfect zijn. In een persoonlijke zoektocht, met vallen en opstaan, leert ze gewoon ‘goed genoeg’ te zijn. Dario van Vree is niet alleen de regisseur van de film, maar bewerkte ook de graphic novel tot het script van I’m Perfectly Fine, samen met Eveline Hagenbeek. Het persoonlijke verhaal van Maaike veranderden zij in een verhaal over Maya, die net als Maaike worstelt met te veel dingen willen doen en ze te goed willen doen. Tot ze letterlijk in de diepte verdwijnt.