Comedy Première

Love Lies Bleeding

NRC
Tickets Vandaag
Vandaag
16:30 21:20
Morgen
16:30 21:20
di 16 apr
16:30 21:20
Kies een datum
  • Kijkwijzer 16
  • Drugs
  • Geweld
  • Groftaalgebruik

Credits

Land
VS, Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
104
Regie
Rose Glass
Cast
Kristen Stewart, Katy M. O'Brian, Ed Harris, Dave Franco, Jena Malone

Storyline

In een afgelegen dorp in New Mexico wordt het leven van sportschoolmanager Lou (Kristen Stewart) volledig op zijn kop gezet wanneer bodybuilder Jackie in haar sportschool verschijnt. Jackie, die werkt bij de schietbaan van Lou’s criminele vader (Ed Harris), zet alles op alles om te trainen voor de belangrijkste bodybuildwedstrijd in Las Vegas, iets waar Lou haar maar ál te graag bij helpt. Het prille maar intense liefdesgeluk krijgt echter een onverwachte wending wanneer Lou’s zus op brute wijze mishandeld wordt en in het ziekenhuis belandt. Al snel loopt alles op gewelddadige wijze uit de hand en moet Lou niet alleen het duistere verleden van haar vader onder ogen komen, maar ook dat van zichzelf.

Deze “Thelma & Louise on steroids”, geregisseerd door Rose Glass (‘Saint Maud’), is een excentrieke, romantische neo-noir-thriller over verlangen, obsessie en wraak. De hoofdrollen worden vertolkt door Kristen Stewart (‘Spencer’), Katy O’Brian (‘The Mandalorian’), Ed Harris (‘The Lost Daughter’), Jena Malone (‘The Hunger Games: Catching Fire’) en Dave Franco (‘Now You See Me’).

"Een smerige maar heerlijke queer-film van megatalent Rose Glass"
NRC
"Bloederig, vies, grappig en uitgesproken romantisch"
De Volkskrant

“I THINK AT ITS CORE IT’S ABOUT POWER”

Kristen Stewart over sapphic neo-noir-thriller ‘Love Lies Bleeding’.

© The Searchers

"Wij wilden eindelijk eens een keer een film maken zonder krampachtige missionstatements"

Na haar doorbraak in Twilight leek actrice Kristen Stewart voorbestemd voor grote kaskrakers, maar ze koos een eigenzinniger pad. Ook in Love Lies Bleeding blijft ze bewust ver weg van de Hollywoodclichés. Want ‘tijd voor bullshit’ heeft ze niet.

Lees verder