+Extra Verwacht

Maria Montessori

Deze film heeft extra content beschikbaar na aankoop ticket
na aankoop
Tickets do 30 mei
do 30 mei
13:00 18:30
vr 31 mei
13:00 18:30
za 1 jun
13:00 18:30
Kies een datum

Credits

Land
Frankrijk
Taal
Frans, Italiaans
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
100
Regie
Léa Todorov
Cast
Leïla Bekhti, Jasmine Trinca, Emily di Ronza

Storyline

In Rome, begin 20e eeuw, ontmoet Maria Montessori (Jasmine Trinca) de succesvolle Franse courtisane Lili d’Alengy (Leïla Bekhti). Lili is Parijs ontvlucht om haar reputatie te beschermen, toen de leerstoornis van haar dochter aan het licht dreigde te komen. Maria legt op dat moment de basis voor haar nieuwe en baanbrekende onderwijsmethode. Door Maria leert Lili haar dochter kennen zoals ze is: niet alleen een meisje met een beperking, maar ook iemand met een sterke wil en talenten. Lili helpt op haar beurt Maria om haar ambities waar te maken.

Maria Montessori is een indringend verhaal over de kracht van vrouwen; over opoffering en over solidariteit. Een film die door de Internationale Montessori Vereniging wordt omarmd:
‘Dit is een uitzonderlijke film over enkele baanbrekende jaren die Maria Montessori hielpen haar opvattingen en inzichten over de menselijke ontwikkeling en onderwijs vorm te geven. De film laat op prachtige wijze de uitdagingen zien die de maatschappij haar oplegt: een jonge dokter in een door mannen gedomineerde wereld, een wetenschapper en een nieuwe moeder. De gevoelige regie van Léa Todorov kenmerkt zich door authenticiteit. Een aanrader.’ – Lynne Lawrence, Executive Director, Association Montessori Internationale