Previously Unreleased Verwacht

Peak Season

2023
Te zien vanaf 8 augustus 2024
  • Kijkwijzer 12
  • Drugs
  • Groftaalgebruik

Deze film is onderdeel van Previously Unreleased: Elke zomer besteden we samen met EYE Filmmuseum aandacht aan de parels van de internationale filmfestivals die niet eerder in de bioscoop zijn verschenen.

Credits

Land
VS
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
82
Regie
Steven Kanter, Henry Loevner
Jaar
2023
Cast
Claudia Restrepo, Derrick DeBlaisis. Ben Coleman

Storyline

Wat als we ons realiseren dat we minder gelukkig zijn dan we dachten op een moment dat de status quo abrupt wordt doorbroken? New Yorkse yuppies Amy en Max zijn op vakantie in een luxe resort in de fraaie omgeving van Jackson Hole, Wyoming. Het had een romantisch samenzijn had moeten worden, maar Max’ zakelijke beslommeringen gooien roet in het eten. Alleen achtergebleven gaat Amy op stap met Loren, een lokale natuurgids en in alles een tegenpool van haar succesvolle verloofde, die haar begeleidt op tochten in de omgeving. Beide eenzaam en verloren in hun eigen leven, ontwikkelen ze een gaandeweg steeds hechter wordende vriendschap.

In sommige reviews wordt de film een moderne variant van Richard Linklaters Before Sunrise genoemd. De film ging in wereldpremière SFSX en was vorig jaar ook eenmalig te zien op openluchtfestival Pluk de Nacht. ‘At just around 80 minutes, Peak Season manages to craft a heartfelt, authentic, and endearing portrayal of friendship that will not only entertain, but will provoke some thought, too. Loevner and Kanter’s tight script, as well as the performances by the intimate cast, capture the complexities and nuances of relationships as we get older and life gets messier.’ (Emily Bernard, Collider)