Documentaire Kunst en cultuur Verwacht
Arts in Cinema

Pissarro: Father Of Impressionism

Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale top-exposities, bevlogen kunstenaars en de grootste componisten aller tijden. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

Credits

Speeltijd
85
Regie
David Bickerstaff

Storyline

Aan de hand van intieme en onthullende brieven die Camille Pissarro aan zijn familie schreef, onthult deze aangrijpende film zijn leven en werk. Geboren in West-Indië vond Pissarro als jonge man in Parijs zijn passie voor de schilderkunst. Op 43 jarige leeftijd bracht hij een groep enthousiaste kunstenaars samen in een nieuw collectief. Hun eerste tentoonstelling werd door de critici geminacht, maar de groep had een nieuwe naam verworven: de Impressionisten. Gedurende de volgende 40 jaar was Pissarro de drijvende kracht achter wat vandaag gezien wordt als een van de succesvolste artistieke beweging ter wereld.

Het Ashmolean Museum opende haar deuren in mei 1683 en is het allereerste openbare museum in het Verenigd Koninkrijk. Dankzij de exclusieve toegang tot het wonderbaarlijke Pissarro archief dat in dit museum huist, verkent en belicht deze film het boeiende leven en werk van een ongelooflijke kunstenaar. Zonder Camille Pissarro is er geen Impressionisme. Hij staat terecht bekend als de vader van deze beweging.

Meer Arts in Cinema

Easter in Art
Documentaire Kunst en cultuur

Arts in Cinema

Easter in Art

Regisseur: Phil Grabsky
Duur: 85

Gefilmd op locatie in Jeruzalem, de Verenigde Staten en Europa, belicht de film de verschillende manieren waarop kunstenaars – waaronder Caravaggio, Raphael, Leonardo, El Greco, Bosch, Rembrandt, Munch, Michelangelo en anderen – het Paasverhaal door de eeuwen heen hebben afgebeeld.

Sunflowers
Documentaire Kunst en cultuur

Arts in Cinema

Sunflowers

Regisseur: David Bickerstaff
Duur: 85

De vijf Zonnebloemen van Vincent Van Gogh behoren tot zijn beroemdste werken en tot de meest iconische schilderijen ter wereld. Deze film gaat verder dan de oppervlakte en onderzoekt de vele vragen en mysteries waarmee ze zijn omringd.

Raphael Revealed
Documentaire Kunst en cultuur

Arts in Cinema

Raphael Revealed

Regisseur: Phil Grabsky
Duur: 88

Ter ere van zijn 500ste sterfdag vond in Rome de grootste Raphael-tentoonstelling ooit plaats. Met medewerking van het Louvre, Uffizi, National Gallery of Art en het Prado Museum, bieden de tentoonstelling en deze film een ongekende kans om de breedte van Raphael’s vaardigheid, creativiteit en vindingrijkheid te bewonderen.

Danish Collector: DeLacroix To Gauguin
Documentaire Kunst en cultuur Verwacht

Arts in Cinema

Danish Collector: DeLacroix To Gauguin

Regisseur: David Bickerstaff
Duur: 90

Het fascinerende verhaal van kunstverzamelaar Wilhelm Hansen. Met exclusieve toegang tot een uitverkochte tentoonstelling in de Royal Academy in Londen brengt deze documentaire zijn buitengewone collectie naar het grote scherm.