aan het laden...
Comedy

Poor Things

NRC
  • Kijkwijzer 16
  • Geweld
  • Groftaalgebruik
  • Seks

Credits

Land
VS
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
141
Regie
Yorgos Lanthimos
Cast
Emma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo

Storyline

Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Bella leeft een beschermd bestaan bij Baxter en is heel leergierig. Ze is hongerig naar kennis over de wereld die ze mist en gaat er daarom vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven een wervelend avontuur over de hele wereld. Bella is vrij van vooroordelen die bestaan in haar tijd en daarom groeit ze standvastig in haar doel om op te staan voor gelijkheid en bevrijding. De film is geregisseerd door Yorgos Lanthimos en geproduceerd door Emma Stone.

"Een meesterwerk. Na successen als The Lobster en The Favourite laat Lanthimos het filmpubliek opnieuw naar adem happen bij zijn uitzinnige fantasie"
NRC
"Hilarisch en schitterend vormgegeven. Een onvergetelijke voltreffer"
De Volkskrant
"Nu al de beste film van het jaar"
Trouw
4.2/5
🟠🟢🔵 Letterboxd
🍅92% 🍿79%
Rotten Tomatoes

Who is Bella Baxter?

Regisseur Yorgos Lanthimos, producer Emma Stone en de cast van ‘Poor Things’ over het eigenzinnige filmpersonage Bella Baxter. “That you could have the kind of mind that isn’t taught to be a certain way, I think that’s very inspiring.”

© Disney

"We maakten de meubels in haar kamer extra groot"

VPRO Cinema sprak production designers Shona Heath en James Price over de unieke sets van Poor Things.

Lees verder