+Extra Special

Spoorloos

Deze film heeft extra content beschikbaar na aankoop ticket
na aankoop
  • Kijkwijzer 12

Volgens NRC is Spoorloos (naar de roman Het gouden ei van Tim Krabbé) een van de beste Nederlandse films ooit. Een dolenthousiaste Stanley Kubrick belde regisseur George Sluizer direct na het zien van de film op en noemde het later de engste film die hij ooit had gezien. We zijn trots dat we deze legendarische Nederlandse klassieker terug kunnen brengen naar het grote doek voor twee vertoningen!

Credits

Land
Nederland
Taal
Nederlands
Ondertitels
Engels
Speeltijd
107
Regie
George Sluizer

Storyline

Speel het interpretatiespel met ons en herontdek deze legendarische Nederlandse klassieker.

Tijdens een tussenstop bij een benzinestation op weg naar Frankrijk verliest Rex Saskia, die de laatste tijd gekweld werd door een terugkerende droom, uit het oog. Saskia verdwijnt spoorloos, waardoor Rex in een maalstroom van speculaties terechtkomt en uiteindelijk in een zorgvuldig door Saskia’s ontvoerder geweven spinnenweb belandt.

Het interpretatiespel begint door het ontbreken van zekerheid en afsluiting. Spoorloos is een meesterlijk voorbeeld van het gebruik van onzekerheid in een verhaal, en hoe een gecompliceerd web van spanningen gecreëerd kan worden wanneer de troost van een definitieve zekerheid ontbreekt. Het meesterwerk van Sluizer, dat begint met een droom met een alchemistisch thema over een Gouden Ei dat door de ruimte zweeft, werpt vele referenties en vragen op die onze zekerheid ondermijnen, net zoals de verdwijning van Saskia in het verhaal Rex’ equilibrium verstoort en hem op een wanhopige zoektocht naar afsluiting stuurt. Ontdek samen met ons of George Sluizers Meesterlijke Werk tevens de alchemistische Magnum Opus is.