Taste of Freedom

2023
  • Alle leeftijden

Ter ere van de release van Taste of Freedom staat de FilmKoepel op woensdag 3 april geheel in het teken van deze smakelijke Oekraïense film! Geniet voordat de film begint van heerlijke, typische Oekraïense snacks. Na afloop van de vertoning is er een Q&A met actrice Iryna Kudashova en producente Olena Morentsova Shulyk. Het belooft een bijzondere avond te worden, dus bestel snel je tickets!

Credits

Land
Oekraïne
Taal
Oekraïens
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
117
Regie
Oleksandr Berezan
Jaar
2023
Cast
Irma Vitovska, Iryna Kudashova, Tomasz Sobczak

Storyline

Varya droomt ervan om in een chique restaurant te werken. Ze besluit de stap te nemen, zegt haar baan in de snackbar op en vindt werk in een prestigieus restaurant. Daar moet ze wel eerst haar kookkunsten zien te bewijzen tegenover haar collega Lesya, die niet zo blij is met de komst van Varya. Wanneer ze een oud kookboek vindt vol met Oekraïense recepten, is het de geest van schrijfster Olga Franko die haar helpt om de Oekraïense keuken weer in de schijnwerpers te zetten.

Oekraïens:
У невеличкому містечку, де виросла Варя (Ірина Кудашова) немає, нажаль, поціновувачів високої кухні. Тож усі старання дівчини вразити неймовірним поєднанням смаків нікому не були потрібні. Розчарована тим, що ніхто не оцінив її прагнень, Варя їде до Львова у надії стати кухарем у вишуканому ресторані. Шлях до успіху був би набагато складнішим, якби не випадкова знахідка. Дівчині потрапляє до рук книга, написана майже сто років тому Ольгою Франко (Ірма Вітовська).