Kunst en cultuur
The National Theatre Live

The Seagull

De Volkskrant

Emilia Clarke (Game of Thrones) beleeft een droomdebuut op West End in deze veelgeprezen moderne adaptatie van Tsjechov’s beroemde toneelstuk De Meeuw. Let op: The Seagull is Engels ondertiteld en heeft een pauze.

Credits

Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels
Ondertitels
Engels
Speeltijd
160
Regie
Jamie Lloyd Anya Reiss
Cast
Emilia Clarke, Indira Varma, Tom Rhys Harries, Sophie Wu, Daniel Monks, Robert Glenister

Storyline

Een jonge vrouw is wanhopig op zoek naar roem en naar een uitweg. Een jonge man smacht naar de vrouw van zijn dromen. Een succesvolle schrijver verlangt naar een gevoel van voldoening. Een actrice vecht tegen het veranderen van de tijd. In een afgelegen huis op het platteland liggen dromen aan flarden, vervliegt het geloof en worden harten gebroken. Nu ze nergens meer heen kunnen vluchten, besluiten ze de pijlen op elkaar te richten.

Na zijn veelgeprezen vijfsterrenproductie van Cyrano de Bergerac, brengt Jamie Lloyd Anya Reiss’ bewerking van het klassieke toneelstuk van Anton Tsjechov op het podium. Live gefilmd in het Londense West End.

"Als deze personages, deze acteurs, je na tweeëneenhalf uur tenslotte helemaal naar binnen hebben gehengeld, dwars door het filmdoek het theater in, slaat de ontroering onverbiddelijk toe."
De Volkskrant
"Brave, compelling and powerful"
The Guardian

"Onverbiddelijk ontroerend"

De innemende Emilia Clarke beschrijft in haar debuut op West End de complete dramatische boog van Tsjechovs Een Meeuw met haar blik – en haar wenkbrauwen. De Volkskrant recenseerde de live registratie van The National Theatre Live: The Seagull

Lees verder