aan het laden...
  • Kijkwijzer 12
  • Eng
  • Geweld
  • Groftaalgebruik

Vrijdag 7 oktober zijn de Dardennes samen met hoofdrolspeelster Joely Mbundu te gast bij de FilmKoepel voor een speciale vertoning van Tori et Lokita, inclusief Q&A.

Credits

Land
België
Taal
Frans
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
88
Regie
Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Cast
Pablo Schils, Mbundu Joely, Tijmen Govearts, Alban Ukaj

Storyline

Met Tori et Lokita houden tweevoudig Gouden Palmwinnaars Jean-Pierre en Luc Dardenne de kijker een spiegel voor. De Dardennes werden dit jaar voor Tori et Lokita op het Cannes Filmfestival bekroond met de speciale prijs ter gelegenheid van de 75e editie van het festival. Hun hartverscheurende observaties over de samenleving waarin we leven, confronteren ons met dat wat we niet willen zien.

Twee tieners zijn Afrika ontvlucht en in België terecht gekomen. De harde realiteit van het vluchtelingenleven brengt Tori (Pablo Schils) en Lokita (Joely Mbundu) tot elkaar. Samen proberen ze een leven op te bouwen als broer en zus. Een verblijfsvergunning blijkt moeilijk te krijgen, waardoor ze van verschillende kanten in het nauw worden gedreven. Tori en Lokita lijken onzichtbaar voor de wereld om hen heen, maar gelukkig hebben ze elkaar. Zoals altijd werkten de Dardennes met onervaren acteurs. De chemie tussen Pablo Schils en Joely Mbundu is fenomenaal en laat niemand onberoerd.

"De intenties van de Dardennes zijn helder: asielzoekers een gezicht geven waar het nieuws ze reduceert ze tot een amorfe horde met suspecte bedoelingen"
NRC