Special
Voorjaarsvakantie in de Koepel

Speurtocht

21 t/m 23 februari 2024

Samen naar de film, dan een spannende speurtocht en afsluiten met lekkers! Ontdek de historische pracht van de Koepelgevangenis tijdens een uniek avontuur geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Wat kun je verwachten?

Film “Buitenvrees” (25 min):
Deze Haarlemse film gaat over de laatste periode van toen de Koepel nog een gevangenis was. In de film durft de gevangene niet meer naar buiten; wat nu? ·

Speurtocht (30-45 min):
Na de film gaan de kinderen op speurtocht. Ze krijgen vragen over de gevangenis, huppelen, tellen, tekenen en het zoeken naar aanwijzingen om het geheime woord te ontcijferen.

Limonade + lekkers:
Is het woord gemaakt, dan is er limonade en lekkers!

Voor de ouders:
De film ‘Buitenvrees’ is geregisseerd door Jan Willem Looze, met René van ’t Hof en Haarlemmer Erik van Muiswinkel in de hoofdrollen. De speurtocht bevat vragen over de geschiedenis van de Koepel, waardoor het niet alleen een boeiend is voor kinderen maar ook voor hun ouders. Ervaar samen de betoverende sfeer van de Koepel en geniet van een leerzaam en uniek uitje in de Voorjaarsvakantie

Over Buitenvrees

Buitenvrees
Special

Buitenvrees

Regisseur: Jan Willem Looze
Land: Nederland
Duur: 23

Een paar dagen nadat de Koepelgevangenis is gesloten, ontdekt de directeur bij toeval dat gedetineerde Gerard in zijn cel is achtergebleven. Gerard heeft namelijk buitenvrees. Zowel voor Gerard als voor de directeur, die naast de gevangenis woont, is de sluiting van de gevangenis confronterend. Welke toekomst staat hen te wachten nu hun veilig thuis is gesloten?