Special
Anders kijken, meer zien

Filmcursus: Kijk op film

3 mei t/m 7 juni 2023

In zes inspirerende filmcolleges neemt filmdocent Stefan Schoorl je mee langs verschillende hoogtepunten uit de filmgeschiedenis. Aan de hand van een overkoepelend thema, genre of stroming en veel (hedendaagse en klassieke) fragmenten, vragen we ons af: waar kijken we eigenlijk naar? In deze toegankelijke filmcursus ontleden we door middel van filmanalyse bijzondere scènes, leren we anders kijken naar film, en zien we dus meer!

Wegens succes herhaald!

De filmcursus Kijk op Film wordt vanaf 3 mei herhaald. Meld je aan voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte wil blijven over de kaartverkoop.

Aanmelden

Meld je aan voor de cursus door een stukje omlaag te scrollen en een ticket te bestellen voor het eerste filmcollege: “Film en vermaak: Klassiek Hollywood en verder” op 3 mei. Tickets zijn voor de gehele cursus, het is niet mogelijk je voor afzonderlijke colleges aan te melden.

De kosten bedragen €85,- voor de gehele reeks van zes colleges. Heb je een Cinevillepas? dan betaal je slechts €40. De colleges zijn inclusief een drankje van het huis.

Praktische informatie

Voor de cursus is geen voorkennis vereist. De zes colleges vinden vanaf 3 mei wekelijks op woensdagavond plaats om 19:00 uur en duren gemiddeld 90 minuten (inclusief pauze).

Heb je een kaartje maar kun je toch niet?
Of mis je één of meer colleges? Restitutie is helaas niet mogelijk. Stuur ons een e-mail naar kassa@filmkoepel.nl en dan kijken we samen naar een passende oplossing.

Over de docent

Stefan Schoorl (1990) noemt zichzelf professioneel filmliefhebber, is afgestudeerd als filmwetenschapper en is werkzaam als filmdocent op verschillende hogescholen. Als freelance educator is hij betrokken bij o.a. Eye Filmmuseum en verscheidene filmtheaters en filmfestivals. Daarnaast is hij presentator en programmamaker bij o.a. de FilmHallen in Amsterdam.

Lees meer

Over de docent

Programma

Film en representatie: stereotypes, tropes en niches
Special

Filmcollege Kijk op film #5

In dit filmcollege ‘gaan we meta’ en kijken we naar films over films, een favoriet subgenre van veel filmmakers. Hoe kijken we naar zelfbewuste films, zoals die van schrijver/regisseur Charlie Kaufman (I’m Thinking of Ending Things)? Hoe wordt binnen de Nouvelle Vague en postmoderne films als Deadpool een spel gespeeld met de kijker?

wo 7 jun
19:00 Filmcursus