Klassieker

Trois couleurs: Blanc

1993
  • Kijkwijzer 12
  • Geweld

Credits

Land
Frankrijk, Polen, Zwitserland
Taal
Frans, Pools
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
92
Regie
Krzysztof Kieslowski
Jaar
1993
Cast
Zbigniew Zamachowski, Julie Delpy, Janusz Gajos, Jerzy Stuhr, Jerzy Nowak, Aleksander Bardini, Grzegorz Warchol, Florence Pernel, Juliette Binoche

Storyline

Het tweede deel van de Trois couleurs-trilogie waarin Kieślowski refereert naar de drie idealen van de Franse revolutionaire periode: vrijheid, gelijkheid en broederschap. Hoofdpersoon in deze film waarin gelijkheid het thema is, is kapper Karol (Zbigniew Zamachowski). Hij gaat scheiden van zijn vrouw Dominique (Julie Delpy). Het huwelijk met de beeldschone Parisienne, met wie hij een kapsalon in de Franse hoofdstad bezat, strandde op Karols impotentie. Als dan ook nog die kapsalon in vlammen opgaat, vlucht hij naar Polen. TROIS COULEURS: BLANC won ik 1994 op het Filmfestival van Berlijn de Zilveren beer voor Beste Regie.

Ook te zien

Trois couleurs: Bleu
Klassieker

1993

Trois couleurs: Bleu

Duur: 94
Ondertitels: Nederlands

Het eerste deel van de Trois couleurs-trilogie waarin Kieślowski refereert naar de drie idealen van de Franse revolutionaire periode: vrijheid, gelijkheid en broederschap. Juliette Binoche speelt de rol van Julie, die na een tragisch verkeersongeval haar man en dochter verliest.

  • Kijkwijzer 12
  • Eng
Trois couleurs: Rouge
Klassieker

1994

Trois couleurs: Rouge

Duur: 99
Ondertitels: Nederlands

Het derde deel van de Trois couleurs-trilogie. Fotomodel Valentine rijdt op straat een herdershond aan. Ze brengt het gewonde dier naar de eigenaar, een gepensioneerde rechter. Hij is een zonderling man die stiekem de mensen in zijn omgeving begluurt. Na de eerste stroeve ontmoeting groeit hun affectie, ondanks het grote leeftijdsverschil.

  • Kijkwijzer 6
  • Eng
La double vie de Véronique
Klassieker

1991

La double vie de Véronique

Duur: 98
Ondertitels: Nederlands
NRC

Dubbelportret van Weronika in het Poolse Krakau en haar dubbelganger Véronique in Frankrijk. De beide meisjes worden op dezelfde dag geboren, lijden aan dezelfde hartkwaal, zijn beiden muzikaal. Op het moment dat de één sterft krijgt de ander een cassettebandje van een mysterieuze onbekende, met aanwijzingen waarmee ze op zoek gaat naar de ander.

  • Kijkwijzer 16
  • Seks