aan het laden...
Klassieker

Trois couleurs: Rouge

1994
  • Kijkwijzer 6
  • Eng

Credits

Land
Frankrijk, Polen, Zwitserland
Taal
Frans
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
99
Regie
Krzysztof Kieslowski
Jaar
1994
Cast
Irène Jacob, Jean-Louis Trintignant, Frédérique Feder, Jean-Pierre Lorit, Samuel Lebihan, Marion Stalens, Teco Celio, Bernard Escalon, Jean Schlegel, Elzbieta Jasinska

Storyline

Het derde deel van de Trois couleurs-trilogie waarin Kieślowski refereert naar de drie idealen van de Franse revolutionaire periode: vrijheid, gelijkheid en broederschap. Fotomodel Valentine rijdt op straat een herdershond aan. Ze brengt het gewonde dier naar de eigenaar, een gepensioneerde rechter. Hij is een zonderling man die stiekem de mensen in zijn omgeving begluurt. Na de eerste stroeve ontmoeting groeit hun affectie, ondanks het grote leeftijdsverschil. De film werd genomineerd voor de Gouden Palm in Cannes en kreeg 3 Oscarnominaties: Beste Regie, Scenario, Cinematografie.

Ook te zien

Trois couleurs: Blanc
Klassieker

1993

Trois couleurs: Blanc

Regisseur: Krzysztof Kieslowski
Land: Frankrijk, Polen, Zwitserland
Duur: 92

Het tweede deel van de Trois couleurs-trilogie. Hoofdpersoon in deze film waarin gelijkheid het thema is, is kapper Karol (Zbigniew Zamachowski). Hij gaat scheiden van zijn vrouw Dominique (Julie Delpy). Het huwelijk met de beeldschone Parisienne, met wie hij een kapsalon in de Franse hoofdstad bezat, strandde op Karols impotentie. Als dan ook nog die kapsalon in vlammen opgaat, vlucht hij naar Polen.

  • Kijkwijzer 12
  • Geweld
Trois couleurs: Bleu
Klassieker

1993

Trois couleurs: Bleu

Regisseur: Krzysztof Kieslowski
Land: Frankrijk, Polen, Zwitserland
Duur: 94

Het eerste deel van de Trois couleurs-trilogie waarin Kieślowski refereert naar de drie idealen van de Franse revolutionaire periode: vrijheid, gelijkheid en broederschap. Juliette Binoche speelt de rol van Julie, die na een tragisch verkeersongeval haar man en dochter verliest.

  • Kijkwijzer 12
  • Eng
La double vie de Véronique
Klassieker

1991

La double vie de Véronique

Regisseur: Krzysztof Kieslowski
Land: Frankrijk, Polen, Noorwegen
Duur: 98
NRC

Dubbelportret van Weronika in het Poolse Krakau en haar dubbelganger Véronique in Frankrijk. De beide meisjes worden op dezelfde dag geboren, lijden aan dezelfde hartkwaal, zijn beiden muzikaal. Op het moment dat de één sterft krijgt de ander een cassettebandje van een mysterieuze onbekende, met aanwijzingen waarmee ze op zoek gaat naar de ander.

  • Kijkwijzer 16
  • Seks